Zeevissen met de SPV, wie gaat er mee?

 

Een behoorlijk koppel (boot vol) had zich opgegeven om vandaag ( de mooiste dag van het jaar tot nu toe) om samen van deze gesponsorde visdag te genieten.
De boot geboekt en alle noodzakelijke reserveringen gedaan.


Vorige week echter de eerste afmeldingen. Kan geen vrij krijgen, mijn vismaat kan niet, heb niet genoeg vrije dagen, ziek etc. ik heb ze allemaal voorbijzien komen tot en met….ik heb een mailtje gestuurd dat we verhinderd zijn.

Jammer genoeg is dat misschien waar, maar niet naar mij of mogelijk pas na werktijd de dag voor het vissen verzonden.

 

Al met al een kopie van het verhaal van de tien kleine negertjes.

 

I.p.v. een boot vol zaten we dus vanmorgen met een halve boot en moesten we 5 minuten voor vertrektijd telefonisch vernemen dat er nog 2 personen niet zouden komen opdagen.

 

 

Dit is niet leuk voor de SPV (de kosten schieten bij te weinig deelnemers behoorlijk omhoog), niet leuk voor de schipper die voor zo een dag personeel inhuurt om ons in catering bij te staan en niet leuk voor de organisator.

 

Aan het weer kan het niet gelegen hebben.


Diegene die wel zijn mee geweest, hebben in ieder geval een leuke dag gehad. De vangsten waren niet super maar er is wel van alles gevangen. Bot, Schar, Puitaal, Knorhaan, Zeegrondel, Zeesterren, Krabben en "Vijfpootsterren"!

Onder de middag liet de kapitein zich vermomd als kok weer van zijn beste kant zien en heeft een ieder zijn buikje rond kunnen eten.

 


Veel gelachen, drie keer verkast en persoonlijk op alle drie de plekken vis weten te vangen. Kortom een superdag.


In het najaar ga ik echter wel eerst heel goed peilen of er nog animo is voor een Oosterschelde sessie. Zal de aanmelders dan ook duidelijk maken dat binnen een week voor vertrek afmelden tot kosten leidt wanneer ze niet zelf voor vervangende opstappers zorgen of wij vissers op een wachtlijst hebben staan.


In overleg met de schipper zal een tweede evenement niet in december maar dan mogelijk al in september plaatsvinden. Dat schijnt de tijd van de binnenkomende wijting te zijn. Dit loopt dan door tot in de eerste helft van oktober en daarna trekt de vis weer weg.

 

Dan kan je alleen nog in het gat van Scharredijke (Grevelingen) een visje vangen.
Voor 2012 zal de eerste sessie mogelijk ook een maand later (april) ingezet worden.

 

De temperatuur van de Oosterschelde moet toch echt rond de 10°C of hoger zijn wil je daar grote vangsten platvis kunnen doen. De temperatuur was vandaag 7°C.

 

Bedankt vissers voor een fantastische visdag. en op naar het volgende SPV evenement.

 

Peter Dekker